Idősek barátai

Idősek Barátai Program kampányfilm

Az Idősek Barátai Program küldetése az időskori magány és elszigeteltség leküzdése Magyarországon. Egy országos non-profit szervezetté szeretnének válni, mely önkéntesek segítségével éri el céljait.

Programjuk keretében az önkéntesek intézményekben vagy saját otthonaikban elszigetelten élő idős embereket látogatnak rendszeresen. Látogatásaik során beszélgetnek az idősekkel, sétálni kísérik őket, esetenként kisebb segítséget nyújtanak (pl. gyógyszer kiváltása), társasjátékoznak, felolvasnak és más olyan, szabadidős jellegű  tevékenységeket végeznek velük, melyekkel növekszik az idősek aktivitása és a világra való nyitottsága.

A program hazai kezdeményezője a Teszünk Szenior Önkéntesek Klubja valamint az Önkéntes Központ Alapítvány. A szenior önkéntesek 2016. április 15-én indították el a programot, amikor 6 önkéntes találkozott 6 időssel egy idősek otthonában. Az ott létrejött kapcsolatok azóta barátsággá szilárdultak.  A kezdetektől  szakmai és anyagi támogatást nyújt programuknak a Petits Frères des Pauvres nevű francia szervezet, melynek több, mint 70 éves tapasztalata van kifejezetten ezen a téren.

Tudjon meg többet a programról: www.idosekbaratai.hu
Ha lelki támogatásra vágyik hívja őket minden hétköznap 9-18 óráig, a 06 1 225 0710-es telefonszámon.