Online pszichiátriai konzultáció pszichiáterekkel háziorvosok, védőnők számára

Online konzultáció pszichiáterekkel háziorvosok és védőnők számára

Az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (eaad.hu) valamint a CallForHelp (callforhelp.hu) keretében a Végeken Egészséglélektani Alapítvány támogatja a depresszió felismerését és az öngyilkossági cselekmények visszaszorítását. A háziorvosok kiemelt szerepét sok kutatás igazolta, akik mellett a hazai rendszerben a védőnők is különösen fontos kapuőr-szerepet töltenek be. Ezt a feladatot, ezt a munkát segíti az online pszichiátriai konzultáció lehetőségének biztosítása. Az egészségügyi dolgozóknak nyújtott szakmai konzultációs lehetőség megszervezése szervesen illeszkedik az EAAD program célkitűzéséhez, mindamellett nem csupán a depresszió, hanem más kórképek esetén is segítséget kívánunk nyújtani.


A pszichiátriai konzultáció során az alapellátásban dolgozó egészségügyi szakemberek (felnőtt- vagy gyermek háziorvosok, védőnők) kérhetnek segítséget sokéves gyakorlattal rendelkező gyakorló pszichiáterektől. A kérdések vonatkozhatnak a kliensek, gondozottak tüneteire, ellátására, gyógyszerekre, az esetleg szükséges lépésekre, az alapellátásban is alkalmazható alacsony küszöbű pszichiátriai beavatkozásokra, illetve minden más, a betegek ellátásával kapcsolatban felmerülő problémára.

A pszichiáter szakemberek kompetenciájuk szerint válaszolnak a feltett kérdésekre és segítséget nyújtanak a kliensek megfelelő ellátásában, szakemberhez irányításában. A pszichiáter segít eldönteni, hogy egy adott esetben milyen beavatkozás szükséges, és ehhez megfelelő további segítséget nyújt legjobb ismeretei és szakértelme alapján.

Szolgáltatásunk ingyenes, a pszichiáter szakemberek a konzultációt önkéntesen ajánlják fel, segítségként az alapellátásban dolgozók mindennapi munkájához.

Lehetőség van felnőtt- vagy gyermekpszichiátriai konzultációt kérni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha kérdése van a konzultációval vagy a mentális egészség fenntartásával, a mentális problémák megelőzésével, kezelésével kapcsolatban!