Online szakmai konzultáció szociális szakemberek számára

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha konzultációs időpontot szeretne foglalni, vagy ha kérdése van a szolgáltatással illetve a szociális területen végzett munkájával kapcsolatban!

Szolgáltatásunk ingyenes, a szakemberek a konzultációt önkéntesen ajánlják fel, hogy segítsék a szociális területen dolgozók mindennapi munkáját.

Konzultációs időpontok

Szakembereink

Hívjon minket az 1-770-8877 telefonszámon, amennyiben érzelmi, lelki támogatásra van szüksége!


A szakmai konzultáció célja

A felajánlott szolgáltatás során a szociális területen dolgozó szakemberek kérhetnek konzultációs lehetőséget többéves gyakorlattal rendelkező szakemberektől. A szolgáltatás elsődleges célja szakmai kérdésekben, szakmai dilemmákban szakmai és gyakorlati segítségnyújtás a „terepen” dolgozó kollégáknak. A szakemberek saját kompetenciájukon belül válaszolnak a feltett kérdésekre és segítséget nyújtanak a felmerülő kérdésekben a válaszok, megoldások kereséséhez.

A szociális szakmai konzultáció módja

A szakmai konzultáció előre egyeztetett időpontban, maximum 50 perces időtartamban történik. A kijelölt időszakokban a szakemberek személyesen, online videóbeszélgetésen keresztül válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A konzultációs lehetőséget jelenleg ingyenesen biztosítjuk, a szakemberek önkéntes felajánlásával.

Milyen esetekben kérjen konzultációt?

Ha Ön szociális területen dolgozik, az alábbaik valamelyikén:
(A területeket lehetőségeink és a felajánlások szerint bővítjük.)

  • Családsegítés – gyermekjóléti alapellátás
  • Óvodai – iskolai szociális munka
  • Gyermekvédelmi szakellátás
  • Hajléktalanellátás
  • Idősellátás
  • Fogyatékos ellátás
  • Pszichiátriai ellátás

Ha úgy érzi, elakadása van ügyfelével, kliensével…

Ha szakmai nehézségei támadtak munkája során…

Ha szakmai – etikai dilemma előtt áll…

Ha úgy érzi fontos lenne külső szakemberrel is beszélnie egy munkafolyamatról…

Ha véleményt cserélne szakmai kérdéseivel kapcsolatban egy másik szakemberrel…

Ha problémát lát, észlel a szakmai kapcsolataiban…

A konzultáció menete

Amennyiben konzultációs időpontot szeretne foglalni, kérjük, az oldal tetején található linken vegye fel velünk a kapcsolatot, és adja meg a kért adatokat. Amennyiben van preferált időpontja, kérjük, jelezze!

A konzultációs időpontokat itt érheti el

Ezután kollégánk visszajelez a javasolt időponttal, amelyen az adott kérdésben konzultációt ajánlunk Önnek és ha szükséges, további kérdéseket tesz fel. Az időpontot a lehető legközelebbre jelöljük ki, figyelembe véve az Ön kérését. A regisztráció akkor válik véglegessé, amikor ön a felajánlott időpontot elfogadja.

Ekkor küldünk Önnek egy videó konferencia (valószínűleg, de nem kötelezően Zoom) linket, amelyen a konzultáció idején be tud jelentkezni, és ahol a megfelelő területet ismerő szociális szakember kollégánk az adott időkeretben elbeszélget Önnel, válaszol kérdéseire.

Külön köszönjük, ha a konzultáció után kitölti rövid kérdőívünket, amelynek célja a szolgáltatás további javítása.

Spread the love